söndag 14 juni 2009

Att äta i Paris

Åker man till Paris behöver man inte gå hungrig.

Det finns matställen överallt.
Det är bara att sätta sig på närmaste ställe och beställa in nåt.
Tar man vin till maten kostar det oftast mindre är vatten eller annan dricka.
Vinet man får är alltid gott.
Eller så är det atmosfären som gör att det alltid smakar bra.
Mitt favoritställe hann vi inte med den här gången.
Hoppas jag hinner äta på Restaurant Chartier nästa gång.
Första dagen testade vi crepes, det bör man göra i Frankrike.
I övrigt finns restauranter av alla nationaliteter.
Ett par gånger provade vi asiatisk buffée till lunch, fraischt och gott.
Men för det mesta blev det vanliga, klassiska ställen.



Däremot hittade vi ett ställe vid Montparnasse som jag gillade extra mycket.
Chez Bebert
Nordafrikansk mat.
Inte för starkt.
Vettiga priser och stora portioner.



Supergott.

   

Creme caramel och Creme brulé är två efterrätter man måste testa.

   

Ett glas rött eller varför inte en drink på nån uteservering på Champs-Elysée.
Och sitta och titta på folk som flanerar förbi.
Det får man ju inte missa när man är i Paris.
 

1 kommentar:

Veiken sa...

Gillar inte creme caramel eller creme brulé, tyvärr.
Usch....sorry, men det går bara inte! Kram