måndag 21 september 2009

Svensk husmanskost


'
Pizzeria Capri på Nybrogatan.
Det väcker minnen till liv när jag passerar.
Det var på den tiden det begav sig, på mitten av 70-talet, innan pizzan blev svensk husmanskost.
Vi var ofta där och åt.
Trevliga servitörer, särskilt en som var nåt extra.
Min väninna hade en liten dotter och när vi kom dit och hon var med tog all personal så väl hand om henne.
Dom avgudade ungen, och vi fick äta i lugn och ro.
Här fick vi en gång också se hela ABBA-gänget när dom var där och åt exotisk pizza samtidigt som vi var där.
'
Det var tider det.
Min väninna bor numer i Dalarna.
Hennes dotter är för länge sedan vuxen och har själv barn, fyra stycken till och med.
'
'

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var tider det, vad de goda servitörerna också gjorde, var att de doppade lillflickans napp i socker, så att hon blev lugn. Så det var mycket av matron.