lördag 7 februari 2009

Första fotokurstillfället

Viken dag att börja med en fotokurs. Dimma! Kan man få sämre fotoväder, beror förståss på vad man vill, men hur man än gör blir det ganska luddigt. Vi fick lära oss en hel del om slutartid och bländare, härliga aha-upplevelser. Så skulle vi ut och öva på att ta lite foton på varandra och med olika inställningar. Vi skulle testa och kolla t.ex. skärpedjupet. Lite svårt att veta om det suddiga i bakgrunden var dimma eller dålig skärpa.
Sen tog vi lite bilder vid världens mest fotograferade hörn, Kungstensgatan/Drottninggatan, dit alla som går fotokurs får öva på att ta kort på föremål i rörelse med olika inställningar.
Slutligen drog vi ner till Sveavägen för att fota en bil i rörelse så att bilen blev tydlig medan bakgrunden blev suddig. Det var väldigt kul men ganska svårt. Nu var jag inte smart nog att skriva ner vad det kallas för jag kommer inte ihåg vad läraren sa.
Så har vi fått läxor också och det var ju inte det lättaste. Här kan vi börja prata fotutmaningar. Först och främst ska vi plocka fram en bra bild samt en dålig från nån tidning och motivera varför man tycker det.
Sen ska vi göra poträtt på någon vi känner, minst 30 bilder ska vi ta, varav tre ska väljas ut och framkallade i A5 format. Och så ska vi även ta bild på någon okänd, läskigt värre, och det ska framkallas också.
'
Världens mest fotograferade hörn.
'

Bil i rörelse
'

Bil i rörelse


Bil i rörelse.
'

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nöjd med dagen i alla fall??

Fru Pusselbit sa...

Det där hade jag aldrig klarat med min mobiltelefon! ;)

Med tanke på vädret, tycker jag att din bilder blev väldigt bra! =)

Ha en fortsatt trevlig söndag!